SEMINAR DESPRE MEDIERE LA TRIBUNALUL MARAMURES
“MEDIEREA – METODA ALTERNATIVA DE SOLUTIONARE A CONFLICTELOR”
 
In data de 12 aprilie 2013, incepand cu ora 10, Asociatia Centrul Mediatorilor Baia Mare - organizatie profesionala afiliata Uniunii Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), in parteneriat cu Tribunalul Maramures, organizeaza seminarul “Medierea - Metoda Alternativa de Solutionare a Conflictelor”.
La evenimentul care se va desfasura la sediul Tribunalului Maramures vor participa reprezentanti ai GEMME-Sectiunea Romana, mediatori, judecatori din raza Tribunalului Maramures, reprezentanti ai Parchetului si avocati.
Obiectivul acestui seminar este acela de a reuni la Baia Mare experti din domeniul medierii pentru a dezbate modul in care medierea a fost implementata si functioneaza in Romania, precum si modalitatea in care se realizeaza informarea obligatorie privind medierea, prevedere introdusa  la 15 februarie 2013.
Totodata vor fi abordate aspecte concrete ale medierii in diverse domenii judiciare si vor fi puse in discutie probleme legate de rolul avocatului in procedura de mediere, rolul judecatorului in mediere, precum si comparatii privind aplicarea metodelor alternative de solutionare a disputelor (ADR) in spatiul Uniunii Europene.
Fondata in 2012, Asociatia Centrul Mediatorilor Baia Mare isi propune sa ajute maramuresenii sa-si rezolve conflictele in afara salii de judecata, reducand costurile de bani, timp si stres, intr-un cadru profesionist si confidential.
Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala, infiintata in 2005, ce reuneste asociatii ale mediatorilor din fiecare judet al Romaniei.
GEMME – Asociatia Magistratilor Europeni care Sustin Medierea – este asociatia europeana care isi propune sa reuneasca judecatori din diferite tari ale U.E. care considera ca o justitie eficienta impune, printre alte cerinte, promovarea si dezvoltarea de modalitati alternative de solutionare a conflictelor, in special medierea.
           
Persoane de contact:
  • Marina Ioana Alexandru – presedinte Asociatia Centrul Mediatorilor Baia Mare, telefon: 0744369973
  • Adrian Ioan Pop – vicepresedinte Asociatia Centrul Mediatorilor Baia Mare, telefon: 0745.043.011
 
 
Biroul de presa al U.C.M.R.
Biroul de presa al U.C.M.R.
Florentina Stanescu  -  Purtator de cuvant
+40745136637
www.ucmro.ro
www.mediereatehnicasiarta.ro

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati

Go to top