Mi-as dori sa incep prin a spune ca: activitatea de mediere continua sa patrunda in acest sector fascinant al institutiilor si autoritatilor publice, ca exista dovezi care demonstreaza succesul si beneficiile pe care le aduce, in special in economisirea de resurse publice bugetare. 

Tema mi-a fost rezervată la Conferința Mediatorilor desfășurată în 03.07.2014 în sala de conferințe de la Tribunalul București. 

Pentru început nici măcar nu am fost de acord cu exprimarea ”Autentificarea Acordului de Mediere” pentru că în opinia mea notarul public nu autentifică acel act prezentat de părți denumit ”Acord de mediere”

Procuror Nicoleta Stuparu a discutat despre medierea în penal, în prezentarea “Medierea în faza de urmărire penală” susținută la conferința "Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii”.

“În penal nu prea sunt mediatori, au venit părți care ne-au spus doamnă recomandați-ne un mediator, procurorii și judecătorii nu fac asemenea recomandări”, a precizat Procuror Nicoleta Stuparu la începutul prezentării sale.

In cadrul conferinței "Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curţii Constituţionale asupra Medierii", Mediator Mirela Dragu a susținut prezentarea “Aspecte practice privind medierea conflictelor individuale de muncă”.

Sănătatea Media Group a organizat in data de 3 iulie 2014 un eveniment inedit, în cadrul căruia au fost discutate practicile de mediere și beneficiile acestora.

Go to top