Printr-un comunicat dat publicitatii luni, 26 octombrie 2016, Consiliul de Mediere anunta intalnirea profesionala intre reprezentantii Corpului Profesional al Mediatorilor si reprezentantii Curtii de Apel Cluj.
În data de 22 octombrie 2015 a avut loc la sediul Curţii de Apel Cluj o întâlnire profesională având ca temă consolidarea dialogului dintre sistemul judiciar şi Corpul Profesional al Mediatorilor, acţiune care face parte din strategia Consiliului de mediere şi a Consiliului Superior al Magistraturii. 

Curtea de Apel Cluj a fost reprezentată de judecător Valentin Mitea, vicepreşedinte al Curţii de Apel, iar din partea Corpului Profesional al Mediatorilor au participat reprezentanţii mediatorilor din cele patru judeţe arondate Curţii de Apel Cluj, respectiv: Marta - Bianca Pintea - CPMJ Bistrița - Năsăud, Aurora Cîrlig - CPMJ Cluj, Petru Vaida - CPMJ Maramureș, Nicolae - Ştefan Ştef - CPMJ Sălaj şi Ileana Nemeş-Pop - reprezentanta Corpului profesional al mediatorilor în relaţia cu sistemul judiciar de pe raza Curţii de Apel Cluj.

Tema principală de discuție a fost medierea, ca metodă alternativă de soluţionare a litigiilor, şi identificarea unor modalităţi concrete de abordare a relaţiilor de colaborare dintre cele două instituţii, astfel încât serviciile de mediere oferite să faciliteze creşterea încrederii cetăţenilor în actul de justiţie şi să contribuie la dezvoltarea unei atitudini de conștientizare a beneficiilor pe care medierea le poate aduce societăţii româneşti.

S-au evidentiat importanţa acordului de mediere încheiat între părţile care au apelat la această procedură, modalitatea de consfinţire a acestuia la nivel judiciar şi termenul de soluţionare a proceselor în care părţile solicită instanţei să ia act de acordul de mediere.

În urma întâlnirii, părţile prezente au convenit asupra încheierii unui protocol in baza caruia sa beneficieze atât sistemul judiciar, prin creşterea încrederii în actul de justiţie şi degrevarea instanţelor de procesele care îşi pot găsi soluționare prin procedura medierii, cât şi mediatorii ca profesionişti în soluţionarea litigiilor pe cale amiabilă.

Vezi aici comunicatul semnat de mediator Nemeş Pop Ileana Reprezentant în relația cu sistemul judiciar pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Sursa: cmediere.ro

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati

Go to top