Miercuri 21 octombrie 2015, Consiliul de Mediere a publicat un comunicat referitor la relatia dintre procedura medierii si politia judiciara. Aflam astfel ca 26 de sectii de politie din Bucuresti au fost convocate de catre Comisarul-sef de politie Stan Cristian Ionut la sediul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.
La discutii au participat si mediatori cu experienta in domeniul medierii in penal. Au fost abordate aspecte legate de calitatea actului medierii, precum si de oportunitatea ca in cadrul seminariilor de formare continua a politistilor judiciari, sa fie introduse module despre mediere. S-a stabilit, de asemenea, ca este necesar sa se elaboreze o procedura de lucru care sa vizeze accesul mediatorilor in centrele de retinere si arest preventiv, din cadrul sectiilor de politie din Bucuresti.

Se arata in comunicat ca "Directia juridica a Directiei Generale a Politiei Capitalei va redacta un model de proces-verbal tipizat ce se va regasi in fiecare dosar instrumentat de politia judiciara, si care va atesta faptul ca politistul judiciar a informat partile cu privire la posibilitatea de a apela la un mediator, la avantajele medierii, precum si faptul ca partile au luat la cunostinta despre mediere, urmand a decide daca vor urma sau nu procedura medierii”.

Printre subiectele de pe ordinea de zi, se numara: cresterea increderii cetatenilor in actul de justitie si informarea acestora cu privire la rolul si statutul mediatorilor; dezvoltarea unor strategii eficiente de comunicare; promovarea medierii ca alternativa de solutionare a disputelor; organizarea periodica a unor sedinte de lucru comune.

Aici poate fi consultat comunicatul.

Sursa: cmediere.ro

 

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati

Go to top