În toamna lui 2015, Centrul de mediere pe lângă Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova va deveni operațional, după intrarea în vigoare a noii legi privind medierea.

Perspectivele activității Centrului de mediere pe lângă Camera de Comerț și Industrie în condițiile noii legi privind medierea, evoluțiile în domeniul medierii și dificultățile cu care se confruntă mediatorii au fost discutate în cadrul unei întrevederi a directorului Centrului de mediere pe lângă CCI, Andrei Balan, cu un grup de mediatori.

Andrei Balan a explicat particularitățile noii legi privind medierea, cum ar fi scutirea de plata taxei de stat, investirea cu forță executorie a tranzacțiilor de împăcare în dosarul de mediere, etc. Totodată, Andrei Balan a informat asupra procedurii de selectare a mediatorilor ce vor fi implicați în activitatea Centrului de mediere, subliniind importanța experienței profesionale a mediatorilor pentru a asigura cele mai bune reputație și servicii ale Centrului și a câștiga încrederea operatorilor economici beneficiari. În prezent sunt în proces de elaborare regulamentele de funcționare a Centrului de mediere, iar mediatorii au fost invitați să se pronunțe asupra prevederilor acestora.

Totodată, Andrei Balan a subliniat susținerea conducerii CCI pentru dezvoltarea medierii și existența unui număr mare de membri ai Camerei, care vor putea beneficia de soluționarea litigiilor comerciale prin intermediul medierii.  

Articolul poate fi citit, in intregime, aici.

 

Sursa: agora.md

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati

Go to top