Autor: Av. drd. Costel Gîlcă
sursa: costelgilca.ro

În acest moment în tabloul mediatorilor exista un număr de 3 500 de mediatori cu acte în regula. Urmează un nou val de aproape 1 500 la nivelul țării. Așadar, la nivelul României vor exisat un număr de 5 000 de mediatori.

Un curs costa acum 3 500 RON, dar am înțeles că au fost perioade în care un astfel de curs costa și 4 700 RON, ceea ce ar însemna în medie cam 4 000 RON.

Așadar dacă înmulțim numărul cursanților cu costul mediu vom avea următoarele rezultate:

4 000 X 5 000 = 20 000 000 RON.

Transformați în euro, la cursul de 4,4, ar însemna

20 000 000/4,4 =4 500 000 euro.

Da, ați citit corect profitul este de 4 milioane de euro. Să spunem că 500 000 euro  costa micile investitii.

Acum putem să înțelegem lobby-ul foarte puternic și a lui Cristi Danileț și a altor beneficiari ai acestor cursuri.

Să nu credeți că interesează pe cineva atât de tare justiția din România încât să alerge cu limba scoasă ca să fie cât mai multe procese mediate.

Nu, ceea ce îi interesează pe acești profitori este numărul cursanților, numărul românilor care visează că se vor îmbogăți de pe urma medierii conflictelor.

Până să se îmbogățească românul simplu, se îmbogățesc acești profitori.

Cred că o analiză a acestei piedici financiare ar trebui realizată să vedem și noi cine a beneficiat, dacă lucrurile sunt legale, dacă nu cumva prin aceste tarife prohibitive practicate a fost obstrucționată punerea în practică a unei legi de interes național!

 

PS. Am văzut foarte multă lume luptând pentru promovarea medierii (Crsiti Danileț, Alina Goghiu etc) însă nu am văzut nici unul dintre aceștia luptând pentru micșorarea taxelor pentru a face accesibilă acesta meserie tuturor românilor! Oare de ce?

 

UPDATE Cineva ma informeaza că sunt în curs de autorizare un număr de 12 000 de mediatori. Aceasta inseamna 48 000 000 RON, adica cca 10 milioane euro!

Autor: Av. drd. Costel Gîlcă
sursa: costelgilca.ro

NOTA PERSONALA
Multumiri domnului av. drd. Costel Gilca pentru analizele efectuate.
Cineva trebuie sa opreasca aceasta metoda de a vinde iluzii.

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati

Go to top