Elveţia – mediatorul Peninsulei Coreene?
Ministrul de externe elvetian a luat legatura cu autoritatile Nord Coreene, oferindu-se ca mediator, in conflictul din Peninsula Coreeana.
sursa: juridice.ro
autor: Mediator Dorin Ilie

“Elvetia doreste sa contribuie la dezamorsarea si stingerea conflictului din Peninsula Coreeana si la gasirea unor solutii, daca aceasta este dorinta partilor, prin asistarea si convocarea la intalniri a acestora”, informeaza tehrantimes.com.

Punerea Elvetiei la dispozitie ca mediator vine in urma tensiunilor dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud, tensiuni care atesta iminenta unui razboi, cat si iminenta folosirii unor arme nucleare.

Elvetia gazduieste adesea discutii pentru pace si mediaza conflicte internationale, cele mai recente medieri fiind intre Rusia si Ucraina, si intre SUA, Iran si Cuba. Ministrul de externe al Elvetiei a declarat ca s-a implicat in mai mult de 15 negocieri de pace in ultimii 7 ani, printre tarile parti fiind si Sudan, Colombia, Sri Lanka, Uganda si Nepal.

“Pentru Coreea de Nord simbolurile sunt foarte importante”. “Aceasta tara doreste in continuare recunoasterea si garantarii securitatii de catre SUA” au declarat autoritatile elvetiene.

sursa: juridice.ro
autor: Mediator Dorin Ilie

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati

Go to top