Romaniatv.net prezinta miercuri, 29 iulie 2015, un episod putin mediatizat legat de cazul fetei violate din Valeni, judetul Vaslui, caz dezbatut timp de mai multe zile de institutii media si pe retelele de socializare.
Interesanta este maniera in care notarul a abordat speta, dand dovada de discernamant si responsabilitate.

Tatăl elevei violate de şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni a confirmat că familiile violatorilor au încercat să-i cumpere fiica cu o sacoşă cu bani. Omul a povestit că fata a fost dusă la un notar de către familiile violatorilor ca să semneze că îşi retrage acuzaţiile. 

"Au dus-o pe fată la Negreşti, la un notar - mediator ca să-şi retragă plângerea. Fata a povestit că aveau o sacoşă la ei. Au luat-o, s-au dus la Negreşti să retragă plângerea, fără să ştim noi, fără nimic".

Povestea este confirmată şi de notarul din Negreşti. Notarul Marieta Ioniti a povestit că fata a venit la cabinetul său alături de familiile tinerilor. Era speriatã şi pentru că i s-a pãrut anormal ca fata sã fie adusã la mediere fãrã pãrinti si avocat, a refuzat medierea.

Articolul poate fi citit, integral, aici.

Sursa: romaniatv.net

 

Nota: Pe langa rolul de a asigura corectitudinea juridica a actelor întocmite, notarul public este si consilier al părţilor asupra consecinţelor angajamentelor luate. 

Atât notarul public cât şi mediatorul reprezintă două profesii distincte, care au la baza caracterul necontencios.

Activitatea notarială preîntâmpină procesul judiciar redactând convenţiile dintre părţi în conformitate cu normele de drept, asigurand securitatea în relaţiile sociale.  Medierea, ca metoda de rezolvare a disputelor pe cale amiabila, este o arta prin care mediatorul transforma un conflict intr-o intelegere, ca rezultat al optiunilor generate de catre parti.

 

 

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati

Go to top