In data de 24.06.2014 a fost semnat protocolul de colaborare intre Administratia Nationala a Penitenciarelor si Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania.

Protocolul are ca scop asigurarea cadrului legal de cooperare intre partile semnatare, in vederea realizarii unei campanii de promovare a medierii si a altor practici de justitie restaurativa in randul persoanelor private de libertate si a personalului penitenciar.

Protocolul are ca obiect organizarea si desfasurarea de sesiuni de informare privind medierea in randul persoanelor private de libertate si a personalului din unitatile de detinere aflate in subordinea ANP.

Sesiunile de informare privesc aspecte legate de avantajele medierii, accesul, initierea si derularea procedurii de mediere, continutul si efectele acordului de mediere, precum si aspecte specifice legate de medierea in diferite cauze civile si penale.

Actiunile din cadrul campaniei se vor desfasura la nivel national si vom publica in curand obiectivele propuse pentru fiecare grup tinta din cadrul campaniei, planul de actiuni si continutul materialelor prezentate.

Acest protocol este un pas important in promovarea medierii si crearea unei practici unitare in procedurile in care sunt implicate persoane private de libertate.

 

Sustinatori in derularea campaniei si a promovarii practicilor restaurative in solutionarea conflictelor sunt Asociatia Scolilor de Asistenta Sociala din Romania si Facultatea de Asistenta Sociala si Sociologie din Bucuresti.

 

Multumim pentru sprijin si implicare doamnei prodecan Anamaria Szabo.

Pe colegii mediatori care doresc sa se implice in derularea acestei campanii, ii asteptam sa ne contacteze pentru stabilirea coordonatorilor locali si a planificarii activitatilor.

Coordonatorii proiectului la nivel national sunt dl. Ion Dedu, vicepresedinte UNMR si dna. Andreea Radut.

Pentru informatii suplimentare: 0744357872 / 0727228492

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati

Go to top