Potrivit situatiei centralizate de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in smestrul I 2016 au fost inregistrate la nivelul parchetelor un numar de 49 de acorduri de mediere, corespunzatoare unui numar de 31 de cauze.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu si senatorul PSD Gabriela Firea au încheiat un contract de mediere care a fost trimis ieri la Parchetul General.
Potrivit Legii medierii nr. 192/2006, procurorul de caz poate dispune suspendarea urmăririi penale, pe perioada medierii, iar dacă părţile se împacă si la final se încheie un acord de mediere,  dosarul se clasează.
Romaniatv.net prezinta miercuri, 29 iulie 2015, un episod putin mediatizat legat de cazul fetei violate din Valeni, judetul Vaslui, caz dezbatut timp de mai multe zile de institutii media si pe retelele de socializare.
Interesanta este maniera in care notarul a abordat speta, dand dovada de discernamant si responsabilitate.
Referindu-se la speta violului de la Vaslui, mediator Valeria Tivda publica pe blogul personal, un articol spre informarea publicului larg.
In material se atrage atentia asupra faptului ca exista limite de competenta pe care notarul, mediatorul, avocatul-mediator le au, cand este vorba despre infractiuni in domeniul penal.
Iulia-Cristina Uta, mediator, a publicat pe blogul personal, un articol ce se doreste a fi o alta perspectiva asupra violului ca forma de violenta, insistandu-se pe importanta educatiei si a preventiei.
Materialul se incheie cu o idee cheie, transmisa sub forma unei intrebari retorice, asupra careia autoarea ne invita sa reflectam.
Go to top