Ana Cristina Margu, mediator, scrie pe blogul personal despre schimbarile prin care trece o familie, ca urmare a separarii parentale, in functie de gradul de conflict dintre parinti.
Mediatorul poate fi acel tert care intervine pentru a-i ajuta pe adulti sa managerieze situatia si sa elaboreze un plan parental flexibil si corect, in beneficiul copilului.
Mediator Petru Mustateanu publica pe site-ul juridice.ro, un articol privind divortul cu ajutorul mediatorului. Autorul puncteaza anumite aspecte pe care le considera relevante: neintelegerile dintre soti pot fi rezolvate prin mediere; orice cuplu poate solicita serviciile unui mediator pentru divort. 
Margu Ana Cristina, mediator, a publicat pe blogul personal, un articol privind procesul de mediere si exercitarea autoritatii parentale comune, in cazul unui divort intre soti cu copii minori.
Se atrage atentia asupra a doua notiuni: cea de custodie comuna si cea de autoritate parinteasca comuna.

Pe blogul ARPCC - Asociația Română pentru Custodia Comună a fost publicat un articol ce cuprinde consideratii asupra planului parental si elementele sale. Materialul trece in revista reglementarile in acest sens, din: SUA, Marea Britanie, Australia, Romania, Spania, Belgia&Olanda.

Vizita la mediator ar putea ajuta parintii sa gaseasca solutiile optime pentru a gestiona situatia. Interventia unui specialist poate facilita parcurgerea acestui proces dificil si poate ajuta parintii sa vada mai clar care sunt riscurile care planeaza aupra bunei dezvoltari ale copiilor lor.
Go to top