BALAZS Luminita Estera

Vechime in profesia de mediator: din 2010

Studii: Juridice

CV: Luminita Balazs

Programul de management

 


Sediu profesional

Localitate: Tg Mures

Adresa:  Bdul 1 Decembrie 1918

Telefon0737.530.338

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

web:


Prezentare activitate

Ma numesc Balazs Luminita Estera, sunt nascuta in Targu Mures, mediator autorizat din anul 2011.

De-a lungul celor aproape 4 ani de cand am imbratisat cu mandrie si incredere profesia de mediator am alocat cea mai mare parte a timpului meu promovarii medierii, informarii cetatenilor despre utilitatea acesteia.

Am fost prezenta mereu in mijlocul colegilor mediatori, am raspuns afirmativ ori de cate ori cineva mi-a solicitat ajutorul.

 

Cred cu tarie intr-o schimbare, o schimbare care trebuie sa inceapa in primul rand cu noi, medierea trebuie sa devina un mod de viata pentru fiecare dintre noi.

In momentul in care am inceput sa privesc medierea ca pe un mod de viata, sa iubesc aceasta profesie, sa-mi doresc sa devin un mediator din ce in ce mai bun, sa pot arata oamenilor cat de benefica este aceasta procedura, am hotarat sa pun umarul la promovarea medierii si am infiintat Asociatia UNMR-Filiala Mures.

 

In calitate de presedinte am organizat o serie de conferinte, intalniri, mese rotunde, la care au participat instantele subordonate Curtii de Apel Targu-Mures, Parchetul, institutiile publice si administrative, asociatiile profesionale ale mediatorilor, avocati, notari, practicieni in insolventă, executori judecatoresti, reprezentanti ai patronatelor si sindicatelor, societati comerciale si institutii bancare, am scris articole despre mediere in presa scrisa locala, am afisat in toate instantele si institutiile judetului Mures tabloul mediatorilor autorizati cu toti mediatorii din judetul Mures.

 

Ca mediator am participat la conferinte, cursuri, seminarii, intalniri. Am fost singurul mediator nominalizat la Gala Excelentei in Mediere, editia a II a, 15 Mai, Cluj Napoca la toate cele 14 categorii de premiere si premiata in cadrul galei.

Fiind prezenta mereu in mijlocul mediatorilor, intrand in contact cu problemele intampinate de fiecare in exercitarea profesiei, consider ca este un moment benefic sa mai urcam o treapta si sa trecem la fapte.

 

Cred ca pot contribui la dezvoltarea profesiei, pot adauga o caramida la schimbarea pe care cu totii o dorim.

Impreuna, cu responsabilitate, sinceritate, corectitudine, integritate putem schimba mentalitatea oamenilor astfel incat sa inteleaga ca pot sa-si solutioneze conflictele intr-un mod elegant. 

Nu este usor, va fi un drum lung, dificil dar cu perseverenta, cu foarte multa munca, impreuna putem gasi calea spre schimbare.

 

Nu vreau sa apar cu un program plin de promisiuni, este un program bazat pe nevoile noastre, ale tuturor, este un program colaborativ bazat pe plusvaloarea muncii in echipa. Atunci cand tot mai multi oameni vor fi nevoiti sa accepte ca viata este mai mult decat putere, resurse, bani si statut social, liderul va fi judecat nu doar dupa capacitatea sa de a crea plusvaloare (profit) pentru actionari, ci si dupa calitatea vietii salariatilor, clientilor.

Putina smerenie nu strica pentru ca liderul sa accepte ca nu stie totul, ca fiecare om conteaza, ca sinergia intregului poate depasi suma partilor.

 

Cred cu tarie ca experienta practica, abilitatea, responsabilitatea, seriozitatea, corectitudinea si daruirea mea pot aduce un plus medierii. Impreuna putem aduce medierea acolo unde merita sa fie, numai impreuna putem crea ceea ce ne dorim cu totii 

 

Luminita Estera Balazs

Mediator, candidat la functia de membru in Consiliul de Mediere

 

Go to top