CONSTANTIN Ion

Vechime in profesia de mediator: din 2010

Studii: Juridice

CV: Constantin Ion

Programul de management

 


Sediu profesional

Localitate: Voluntari, Ilfov

Adresa:  Bdul Voluntari nr. 123

Telefon: 0756063900

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

web:www.medierebucuresti-ilfov


Prezentare activitate

Ştiu că mesajul meu vine într-o perioadă în care, pentru cei mai mulţi dintre mediatori, medierea nu mai este preocuparea principală (atât ca pondere cât şi ca venituri) iar ofertele, promisiunile şi angajamentele electorale sunt greu de urmărit sau, chiar de … suportat.

Îmi cer scuze că deranjez şi eu cu acest subiect dar, promit să fie singura dată. N-aş fi făcut-o dacă medierea, o profesie strâmb aşezată, n-ar fi pe cale să devină un mare şi, răsunător eşec, al tuturor: al nostru, al justiţiei şi al societăţii româneşti.

Alegerile pentru viitorul Consiliu de mediere ar putea fi o ultimă ocazie de a îndrepta o situaţie care nu mai poate continua.

 

Sunt conştient că un nou Consiliu nu poate rezolva peste noapte problemele medierii ori acest cadru legislativ complet viciat. Un om sau o mână de oameni, nu pot nici să distrugă precum nici nu pot să repare, de unii singuri, Medierea. Şi unii şi alţi au nevoie de ajutor.

Deosebirea este că la unii înseamnă acceptare tacită ori complicitate iar la ceilalţi susţinere şi implicare activă. Am convingerea că aceste alegeri pot deschide un drum nou ale cărei jaloane vor fi: buna credinţă, competenţa, decenţa, corectitudinea şi onestitatea.

Garanţia realizării unor asemenea obiective nu poate veni în lipsa implicării noastre ca membri de drept ai Corpului profesional al mediatorilor din România. În lipsa unei participări majoritare atât la vot dar şi la dezbaterile care au rolul de a departaja pe cei mai potriviţi candidaţi, nu ne putem aştepta ca altcineva să rezolve pentru noi aceste probleme iar situaţia actuală se va perpetua.

 

Am şi un interes direct şi foarte personal legat de această candidatură pe care înţeleg să-l declar la acest moment: întrucăt mai am vreo 12 ani pâna la pensionare, scopul meu este ca la terminarea mandatului în Consiliul de Mediere, să mai prind măcar câţiva ani în care, în liniştea biroului meu, cu părul şi barba albite de vreme dar cu privirea blândă şi senină, să mă ocup doar de … mediere (eventual şi de împărtăsirea, fără taxe de formare, a experienţei către mai tinerii mei colegi).

 

Nu am veleităţi şi înclinaţii politice şi nu sunt de acord că alegerea destinului unei profesii este, sau poate fi, asemenea unei campanii electorale politice.

Din această perspectivă, cu riscul de a dezamăgi pe unii, în aceste dezbateri nu voi apela decât la argumente, propuneri de soluţii şi mult bun simţ.

Candidatura nu reprezintă un scop în sine ci numai o posibilă cale de a transpune în practică viziunea şi concepţia asociaţiei noastre şi a mea, cu privire la ceea ce ar trebui sa fie medierea.

În măsura în care apreciaţi că pregătirea şi experienţa mea profesională şi de viaţă descrisă în documentele din fişierele ataşate pot fi de folos, ar fi o mare onoare şi bucurie să contribui cu o mică dar solidă ,,cărămida" la reuşita proiectului curajos pe care vă invit să ni-l asumăm.

Sa facem un mic efort şi să-i mai dăm o şansă medierii!

 

Vă doresc sănătate şi mult succes în activitatea dvs!

Cu deosebită consideraţie, Ion M Constantin

 

1. Competente experienta mediere;

2. Declaratie program;

3. Adrese CdM, Comunicate, pozitie si atitudine

4. Manifest electoral

Go to top