BADULESCU Dorin-Valeriu

Vechime in profesia de mediator: din 2005

Studii: Juridice

CV: Badulescu Dorin-Valeriu

Programul de management


Sediu profesional

Localitate: Buzau

Adresa: 

Telefon: 0722772916

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

web: 


Activitatea desfasurata

În anul 2005 a fost instruit ca mediator în cadrul programului implementat de Ministerul Justiţiei şi Ambasada SUA la Craiova.

Imediat după absolvirea cursurilor, împreună cu alți colegi entuziasmați de noul concept, a fondat Centrul de mediere Buzău ce avea ca prim obiectiv implementarea și promovarea medierii.

Devenit președinte al asociației încă de la înființare, onoare pe care o deține şi în prezent, având în colegii buzoieni coechipieri de încredere, a manageriat proiectul de promovare a medierii în județ, proiect finanțat de Ambasada SUA în perioada 2007-2009.

Este licenţiat al Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE București (1998) și al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie A.I.Cuza Bucureşti (1999), în prezent masterand al Universității Naționale de Apărare Carol I pe domeniul managementului crizelor şi prevenirii conflictelor, s-a afirmat începând cu anul 2000 ca profesionist în domeniul dreptului penal şi ulterior în domeniile civil şi comercial.

Fondator al ziarului Mediatorul, este coautorul unor lucrări de specialitate centrate pe practica în domeniul medierii cum sunt: Analiza medierii – culegere de spețe comentate (2011), Culegere de hotărâri judecătorești pronunțate în materia medierii (2012), Medierea în noul Cod de procedură civilă (2014).

Pe lângă activitatea de practician în mediere, a fost ales Președinte al Consiliului de Mediere începând cu luna ianuarie 2012. S-a implicat activ în reconstruirea cadrului legislativ în domeniu (OUG 90/2012), reprezentând mediatorii și promovând medierea la nivel instituțional.

Pe parcursul activității, în calitate de Președinte al Consiliului de mediere a fost un apărător tenace al medierii, așa cum s-a întâmplat în luna iulie 2013 în Camera Deputaților, și susținător devotat al profesiei, a militat permanent pentru o profesie puternică și independentă, astfel încât medierea să rămână a mediatorilor.

Lobby-ul personal și instituțional făcut pentru binele medierii a condus pe parcursul timpului la consacrarea clară a medierii în noile coduri de procedură și la recunoașterea distinctă a profesiei în cadrul profesiilor liberale. În prezent are și calitatea de vicepreședinte al Uniunii Profesiilor Liberale din România. 

Go to top