LISMAN Fanuta

Vechime in profesia de mediator: 5 ani

Studii: Juridice si teologice

CV: Lisman Fanuta

Programul de management


Sediu profesional

Localitate:Bucuresti

Adresa: Bd. Unirii nr. 70, Sector 3

Telefon: 0721791680

Email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

web: http://mediere.infojust.ro/

 


Activitatea desfasurata

În contextul dificil pe care îl traversează astăzi medierea, înţeleg să-mi depun candidatura pentru calitatea de membru în viitorul Consiliu de Mediere şi sunt pregătită să-mi asum responsabilitatea în exercitarea acestui mandat, în scopul exclusiv al profesiei de mediator, pentru ca, în timp, medierea să-şi dobândească un rol bine meritat în societate, în ansamblul său ori în comunităţile mai mari sau mai mici, în rândul celorlalte profesii în general şi al celor cu care se intersectează în special, iar corpul profesional al mediatorilor să se bucure de prestigiu şi de recunoaştere profesională.

 

Sunt mediator autorizat de la începutul anului 2010, cu experienţă în medierea conflictelor din cele mai diverse domenii de activitate, plecând de la domeniul familiei şi ajungând la cele din domeniul comercial, de la cele mai simple cazuri, cum sunt cele ale recuperărilor de creanţe, până la cele cu grad mai mare de dificultate, intervenind inclusiv în cadrul unor proceduri speciale.

Am cunoscut greutăţile deschiderii biroului de mediator într-un context în care se vorbea foarte puţin despre mediere sau în şoaptă (când medierea era recomandată doar prietenilor), am cunoscut satisfacţiile unei activităţi susţinute de promovare a medierii în general şi a activităţii propriului birou în special, m-am bucurat de roadele unei activităţi zilnice în cadrul biroului de mediator de mai bine de patru ani, obţinute cu multă trudă în toţi aceşti ani de activitate şi am resimţit, poate mai târziu decât alţi colegi, greutăţile menţinerii unui birou în funcţiune, ale cărui cheltuieli au crescut de-a lungul timpului, odată cu dezvoltarea activităţii din anii 2012, 2013.

 

Consider că rolul membrilor Consiliului de Mediere este cel al unor facilitatori ai unui proces de dezvoltare a profesiei, atât în plan intern cât şi extern, în raport cu alte instituţii şi entităţi ale statului cu rol în implementarea medierii în societatea românească.

Acest rol presupune asumarea unei poziţii de neutralitate şi imparţialitate faţă de toate opţiunile mediatorilor şi, totodată, asigurarea unui cadru neutru, necesar luării deciziilor importante pentru profesie.

În acest sens, la momentul preluării mandatului de membru în noul Consiliu de Mediere imi voi suspenda activitatea de formare în domeniul medierii, pe toată durata mandatului sau până la momentul reglementării incompatibilităţilor dintre calitatea de membru în Consiliul de Mediere şi cea de formator.

Astfel, ca membru în noul Consiliu de Mediere, sunt pregătită să-mi exercit rolul de facilitator în vederea realizării schimbărilor pe care ni le dorim cu toţii la acest moment, pe care le putem rezuma astfel: realizarea unui cadru legislativ care să încurajeze apelarea la mediere, adoptarea unui Statut, cu reglementări clare privind profesia în sine şi care să confere recunoaştere profesională mediatorilor adoptarea şi implementarea unor măsuri coerente, specifice, de promovare a medierii.

 

Directiile pe care eu va propun sa mergem, si pentru care va cer sa-mi acordati increderea, nu sunt solutii miraculoase, nu sunt nici noi, nici nu pretind drepturi de autor asupra lor. (Poate, in ce priveste consultarea de tip referundum pe care o propun J si platforma online pe care s-o gestionam in parteneriat, CDM – corp profesional).

Sunt masuri care ne vor permite sa mentinem functional acest parteneriat, pe termen cat mai lung. Detaliile propunerilor, modul in care pot fi indeplinite si termenele, acolo unde este cazul, se regasesc in Declaratia de intentie in sustinearea candidaturii mele pentru calitatea de membru in noul Consiliu de Mediere.

 

Vă aştept ca împreună să realizăm schimbarea pe care o aşteptăm cu toţii.

Doar împreună putem realiza schimbarea pe care ne-o dorim!

 
Go to top