BALAN Adrian

Vechime in profesia de mediator: 1,5 ani

Studii: Stiinte ecologice

CV: Balan Adrian

Programul de management


Sediu profesional

Localitate: Iasi, localitatea Pascani

Adresa: Str. N. Iorga nr. 5

Telefon: 0743919741

Email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

web:

 


Activitatea desfasurata

Mă numesc Adrian Balan, mediator înscris în Asociaţia „Camera Mediatorilor din România” şi candidez pentru funcţia de membru în Consiliu de Mediere.

Sunt licenţiat în Ecologie şi Protecţia Mediului domeniul Biologie specializarea Ecologie şi Protecţia Mediului şi absolvent al unui masterat de 4 semestre în Ecologie şi Protecţia Mediului - Consiliere de mediu.

Între anii 1978 – 1980 am activat ca profesor şi din anul 1981 am început să lucrez ca persoana fizică autorizată, în baza unei autorizaţii emisă în baza Legii 13, până în anul 1992 când am înfiinţat SC Lucky Star SRL în cadrul căreia am ocupat funcţia de director şi administrator, având ca obiect de activitate producţie confecţii textile, produse de panificaţie şi comerţ cu un număr de 23 de angajaţi.

Din anul 2004 – prezent ocup funcţia de director şi administrator în cadrul S.C. ECOLOGIC A.M.B. S.R.L, având ca obiect de activitate Evaluarea impactului asupra mediului şi Atragerea de Fonduri Europene pentru:

- Proiecte de reconstrucţie ecologică,

- Proiecte pentru energie regenerabilă,

- Proiecte de reabilitare şi amenajare spaţii verzi, parcuri, reabilitare terenuri degradate,

- Proiecte pentru închiderea depozitelor de deşeuri municipale,

- Proiecte pentru eficientizarea şi modernizarea sistemului public de iluminat.

În anul 2013 am urmat cursul de formare iniţială de 80 de ore – formare mediatori şi în 2014 am participat la un curs de formare continuă de 3 zile, pentru care am primit 20 de puncte profesionale.

 

Din august 2013 sunt autorizat ca mediator şi îmi desfăşor activitatea full time, în cadrul biroului propriu “BALAN ADRIAN - BIROU DE MEDIATOR” Paşcani Jud. Iaşi.

În calitate de mediator autorizat şi cunoscând îndeaproape problemele cu care ne confruntăm, am participat activ pe grupurile de interes ale mediatorilor.

Am participat activ la propunerile legislative pentru modificarea Legii 192/2006 şi sunt autorul introducerii în lege a unei sancţiuni pentru partea invitată care nu se prezintă la mediere, concept agreat de toţi mediatorii care profesează şi s-au întâlnit cu această problemă.

Promovez intens şi constant medierea şi profesia de mediator. Am acordat un număr de trei interviuri pentru postul local de televiziune, în care am promovat medierea şi profesia de mediator.

Deasemeni practic o promovare intensă a medierii şi profesiei de mediator pe siteuri de specialitate şi de socializare, printr-o publicitate agresivă cu texte şi imagini sugestive.

 

În anul 2014 am înfiinţat în cadrul Judecătoriei Paşcani un punct de informare, la care au participat şi au oferit informaţii justiţiabililor toţi mediatorii din municipiul Paşcani, care a funcţionat până la declararea neconstitualitatii a art. 2 privind informarea obligatorie.

Am publicat pe grupurile de interes ale mediatorilor articole, luări de poziţie, şi un număr de 12 pamflete în versuri, care au surprins problemele cu care se confrunta mediatorii şi medierea satirizând aspectele negative care au determinat situaţia critică în care ne aflăm.

Am fost nominalizat la Gală Excelentei în Mediere, ediţia a ÎI a, Cluj-Napoca, din 15 mai 2014 pentru: - Premiul pentru implicare şi abnegaţie în mediere - Premiul pentru propuneri inedite în organizarea profesiei de mediator - Premiul pentru cea mai creativă abordare a profesiei de mediator Pe parcursul celor aproape doi ani de când activez ca mediator autorizat, prin activitatea publicistică, am reuşit să conştientizez o parte importantă a colegilor, ca profesis de mediator, este o afacere aducătoare de profit şi trebuie să devină o meserie ce poate fi practicată full time şi nu ca un hobby practicat în timpul liber.

Sunt o persoană deschisă îmi place lucrul în echipa şi doresc ca împreună să ne facem o viaţă mai bună.

NU UITAȚI, PROBLEMELE DUMNEAVOASTRĂ SUNT ȘI ALE MELE

 

Cu deosedită considerație,

Mediator Adrian Balan

Go to top