SIMONA MARIA VLADICA

Optiune: Reprezentant in relatia cu sistemul judiciar

Vechime in profesia de mediator: 2 ANI

CV: Simona Vladica

 


Sediu profesional

Localitate: Otopeni

Adresa: Sector 1

Telefon: 0752231573

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

web: www.simonamariavladica.ro


MOTTO

"Impreuna pentru mediere"

 

1. De ce candidez?

Candidez pentru a reprezenta interesele mediatorilor în relaţiile instituţionale cu instanţele din raza Curţii de Apel Bucureşti. 
Candidez pentru a contribui la scoaterea medierii din impas şi pentru a o ridica la nivelul profesioniştilor care contribuie la soluţionarea conflictelor sau litigiilor.
Candidez pentru a convinge instanţele şi cetăţenii că medierea este o soluţie autentică la multitudinea de dosare din justiţie şi la nevoile oamenilor simpli de a-şi rezolva conflictele repede, bine şi ieftin.
Candidez pentru că sunt un om implicat şi dedicat acestei profesii, şi pentru că de doi ani de zile am dobândit experienţa mijlocirii contactului dintre mediatori şi magistraţi.

 

2. Cine sunt eu?

Din anul 2013 sunt autorizată să practic ca mediator. 
M-au ajutat să înţeleg această nouă profesie pregătirea şi vocatia mea de dascal.
Am reuşit să îmi perfecţionez abilităţile de mediator şi să îi ajut şi pe alţi colegi în acest sens fiind Doctor in Psihologie și Lector Universitar în acest domeniu.

Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din Bucureşti, iar în 2006 am terminat cursurile post-universitare de master la aceeași facultate.

 

3. Ce activităţi desfăşurate până acum mă recomandă?

De ani buni sunt în contact permanent cu profesionişti din domeniile psihologie, medicină, justiţie, mediere.
Fac parte din organizaţii profesionale interne şi internaţionale. Sunt membru al  “International Parental Alienation Study Group (PASG)”, membru titular al “International Society for Interpersonal Acceptance and Rejection”; Vicepreședinte al “Societății Române de Arsuri Pediatrice”;
Am iniţiat şi dezvoltat proiecte inovatoare în România, menite să aducă la cunoştinţă publicului, pe înţelesul său, domenii de specialitate. Astfel, sunt: membru fondator al primei televiziuni online dedicată exclusiv sănătăţii, www.sanatateatv.ro; membru fondator al primei televiziuni online dedicată educaţiei medicale continue cu suport didactic video: www.exploremedicinetv.ro / .com.

 

4. Ce calităţi mă recomandă?

Am experienţă teoretică şi practică în domeniul medierii şi în domenii conexe cu aceasta. 
Studiile aprofundate de Psihologie și Știintele Educației imi oferă posibilitatea de a înțelege viața și conflictele dintr-o perspectivă aprofundată. Aceasta reprezintă un avantaj pentru mine, ca mediator, în găsirea celei mai potrivite căi de soluționare a unui conflict.
Cred cu tărie că medierea este cel mai eficient remediu pentru soluţionarea unui conflict.
Sincer, cred că şi experiența în plan personal, ca mamă a 4 copii, mă recomada pentru această calitate.
Ştiu să ascult nevoile şi să am grijă de ai mei.

 

5. Ce acţiuni concrete am desfăşurat până acum pentru mediere si mediatori?

M-a preocupat relaţia dintre mediatori şi celelalte profesii, găsirea căilor instituţionale de comunicare şi identificarea de parteneriate.
De aceea, am organizat o serie de întâlniri între mediatori şi reprezentanti ai sistemului judiciar la cel mai inalt nivel, precum şi întâlniri între mediatori, magistraţi şi psihologi pentru a ne cunoaşte şi a ne înţelege funcţiile în mod reciproc.
Am alocat cu pasiune timp și resurse pentru organizarea unor conferințe dedicate aspectelor teoretice și practice ale acestei profesii.

Astfel, în parteneriat cu Tribunalul București, chiar la sediul acestei instituţii, am organizat urmatoarele conferințe:

  • „Necesitatea expertizei psihologice a copilului și familiei în procesul de stabilire a condițiilor exercitării autorității părintești”, 4 aprilie 2014. Informații despre eveniment găsiți aici, iar filmul evenimentul este disponibil aici (partea I) și aici (partea a II-a), iar fotografii aici;
  • „Lansarea Tabloului Experților Psihologi - Necesitatea utilizării expertizei psihologice”, 28 mai 2014. Informații despre eveniment găsiţi aici, filmul aici, iar fotografii aici;
  • „Bune practici în mediere – Impactul deciziei Curții Constituționale asupra medierii”, 3 iulie 2014. Informații despre eveniment găsiţi aici, filmul aici, iar fotografii aici .  

Voi continua astfel de intâlniri și anul acesta: chiar în zilele următoare am programat, tot în parteneriat cu Tribunalul București, o conferință unde vom aborda numai  aspecte practice ale medierii, în materie civilă, pe penală şi comercială. Vom învăța unii de la alții și ne vom consulta și cu judecătorii ce au confirmat deja prezența la acest eveniment.

In relația mea profesională cu magistrații, amintesc și faptul că am susținut cursuri la Institutul Național al Magistraturii, printre participanți numărandu-se practicieni de la diferite Curți de Apel, Tribunale și judecătorii din București, dar și din țară.

 

6. Ce voi face pentru mediatori ca reprezentant al lor în relaţia cu Curtea de Apel Bucureşti?

  • îmi propun să ţine o permanentă legătură cu mediatorii din municipiul Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman pentru a afla nevoile şi dificultăţile acestora în relaţia cu sistemul judiciar;
  • voi avea o relaţie onestă cu cei aleşi în Corpul mediatorilor şi voi căuta dezvoltarea de acţiuni comune pentru îmbunănăţirea relaţiei mediatorilor cu instanţele, dar şi cu parchetele din raza Curţii de Apel Bucureşt; voi veghea ca toate aceste instituţii să aibă afişat tabloul mediatorilor;
  • voi milita pentru coeziunea şi solidaritatea profesională între mediatori, precum şi pentru îmbunătăţirea formării profesionale a mediatorilor care trebuie încurajaţi să dobândească minime cunoştinţe în domenii absolut necesare pentru desfăşurarea activităţii;
  • voi milita pentru o relaţie corectă cu Barourile din această zonă teritorială, astfel încât avocaţii şi mediatorii să fie parteneri în activitatea de soluţionare a conflictelor şi nu inamici;
  • voi ţine legătura cu Consiliul de Mediere pentru a impulsiona identificarea de soluţii pentru probleme asemănătoare şi la nivel naţional;
  • voi milita pentru o mai mare expunere mediatică a activităţii de mediere, inclusiv a rezultatelor notabile a unor medieri, cu păstrarea confidenţialităţii părţilor.
  • voi insista ca în mod periodic să avem întâlniri cu auditorii de justiţie de la INM. Informaţia diseminată aici va fi apoi răspândită în toată ţara după repartiţia acestora ca viitori magistraţi.

 
Am convingerea că medierea și mediatorii sunt și vor fi puternici pentru noi toți !

Imi doresc ca profesia de mediator să evolueze în așa fel încât să se creeze o structură stabilă de mediatori care să iși poată exercita profesia ca atare. Vreau ca fiecare mediator să se implice mai mult în mediere și să își exercite activitatea în mod constant și nu sporadic.

Am calitățile necesare pentru a stabili, menține si valorifica relația cu sistemul judiciar ca și reprezentant al Corpului Profesional de pe lângă Curtea de Apel București.

Dați-mi voie să fiu alături de dvs. și să vă reprezint în relația cu Curtea de Apel București!

Go to top