Exact acum 52 de ani, in zorii lui 28 de gerar ( sau luna lupilor cum ii mai zice lunii februarie), ursitoarele, au zis ceva ca as avea o legatura cu strangerea mainilor si ca voi fi intre oameni.

De unde aveam eu sa stiu la acea vreme sensul …a fi intre oameni…( ca un mijlocitor ) sau  a strange mainile, ai face pe altii sa-si stranga mainile ? De unde puteam eu sa fac legatura intre cele spuse de ursitoare si…MEDIERE??? Nu, n-aveam de unde sa stiu.

 

 

N-aveam de unde sa stiu  in perioada scolii, cand eram intre colegi cand se certau.

N-aveam de unde sa stiui in perioada stagiului militar cand,  aplanam conflictele aparute in grup.

Nu aveam cum sa stiu in facultate, cand incercam sa fiu intre profesor si colegii mei si de multe ori numai intre colegii mei ( riscand sa fiu…”beneficiarul” disputelor dintre colegi)

Cum nu aveam de unde sa stiu nici cand am inceput sa muncesc, fiind  liantul colegilor mei dar si confidentul lor.

 

Abia in 2010 am reusit sa decodific prezicerile ursitoarelor si comportamentul meu de-a lungul timpului.

Ursitoarele au prezis ca voi fi atras si chiar dedicat…MEDIERII.

Si  cred, sunt convins, ca au avut dreptate. Si pentru asta, m-am implicat trup si suflet medierii, incadrandu-ma perfect in dinamica  si dezvoltarea ei.

Din nefericire, sunt partas, ca si voi toti colegii mei, la dezastrul in care medierea a fost atrasa, din interese meschine si obscure, pornind chiar de la cei care trebuiau sa ne reprezinte, sa ne promoveze, sa ne ajute sa ne dezvoltam ca profesie si ca mediatori.

Stim si simtitm cu totii ce s-a intamplat, si beneficiile aduse de “vesnicii conducatori” medierii si noua mediatorilor.

Si atunci,  te intreb eu pe tine colegule, de oriunde ai fi si oriunde te-ai afla????

 

ESTI MULTUMIT???

ESTI SATISFACUT?

MAI CREZI IN ACEI CARE, TIMP DE 2-3 MANDATE NE-AU DEMONSTRAT CE SI CAT POT  IN ALE MEDIERII, SI IN PROGRAMELE LOR MINCINOASE CARE SE REPETA MANDAT DE MANDAT????

CREZI CA STAREA ACTUALA TREBUIE SA CONTINUE?

Daca raspunsul tau la intrebari este NU….atunci te rog sa vii la vot, sa votezi  SCHIMBAREA.

Neimplicarea, nu te absolva de vina esuarii medierii.

Asa ca….VOTEAZA !!!

VOTEAZA SCHIMBAREA !!!

 

Eu as putea fi o optiune. Optiunea ta. TU  decizi.

 

Pentru asta, ar trebui sa stii ca sunt determinat, am vointa si putinta, nu sunt avocat, nici formator, nu am scoala de formare si daca voturile voastre ma vor aduce in consiliu, ma voi  suspenda din activitatea de baza.

Pentru viitorii membrii ai  consiliului, medierea nu TREBUIE  sa fie o optiune profesionala, este …SINGURA OPTIUNE , orice alta preocupare fiind incompatibila cu acest statut.

 

Tudor Petrica

Mediator, candidat la Consiliul de Mediere