Intr-o postare pe pagina personala de Facebook, dl Ion Dedu - membru in cadrul Consiliului de Mediere, declara despre Gala Mediatorilor "ca este un eveniment deosebit, la care domnisoara Mihut a muncit foarte mult pentru realizarea lui, ca personal va participa la eveniment ca orice mediator". "O felicit pe domnisoara Mihut pentru initiativa si ii doresc in mod public MULT SUCCES"

 

Postarea reprezinta o clarificare a interviului acordat site-ului MediereNet.ro, in care declara ca se dezice de acest evenimnet in conditiile in care in cadrul Galei Mediatorilor vor fi premiati mediatori. "Sunt impotriva premierii la aceasta Gala a mediatorilor nefiind stabilite niste criterii de premiere, CdM nu si-a dat girul pentru nici un premiu si consider ca este anormal sa fim premiati de un coleg membru al consiliului. Sunt de acord sa fie premiate personalitati din afara profesiei, care ne sustin si care isi aduc contributia la bunul mers al medierii".

 

Trebuie remarcat faptul ca poziţia Domnului Ion Dedu este de a mentine scopul acestui eveniment, declarat in aprilie 2013, cand s-a anuntat public organizarea in data de 30 mai 2013 a Galei Mediatorilor exclusiv de catre Consiliul de Mediere - cu ocazia Zilei Nationale a Mediatorilor si a Conferintei Nationale a acestora.

 

Intrebarea ramane cum o Gala organizata initial exclusiv de Consiliul de Mediere a ajuns sa fie organizata ulterior de Consiliul de Mediere impreuna cu Centrul Internaţional Pentru Soluţionarea Disputelor-România (comunicat cmediere.ro 05.09.2013), iar in final sa fie organizata de Centrul Internaţional Pentru Soluţionarea Disputelor- România in parteneriat cu Consiliul de Mediere.

Precizam ca Presedintele Centrului Internaţional pentru Soluţionarea Disputelor - România este domnisoara Gabriela Mihut - membru si purtator de cuvant al Consiliului de Mediere.

 

Eu personal consider ca este doar o problema de comunicare si nimic altceva, trebuie sa luam partea buna a lucrurilor, asa cum precizeaza si domnul Ion Dedu "orice eveniment ce are ca tema medierea si profesia de mediator este o oportunitate de a ne intalni, de a ne impartasi din exeperienta unul altuia si de a prezenta intr-o lumina corecta celor invitati ce inseamna medierea si care este rolul mediatorilor. De aceea, intotdeauna am sustinut, am participat si am recomandat participarea tuturor mediatorilor care au dorit la aceste evenimente."

 

Postare Facebook - Ion Dedu

Comunicat Consiliul de Mediere - 30.04.2013

Comunicat Consiliul de Mediere - 05.09.2013

Ursan Iuliu - Mediator

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati

Go to top